Isabel Castro (Condado) comanda á armada Galega no Internacional de Karrantza

Publicado por: F.G. Ciclismo

Modalidades:

Un total de nove podios foi a bagaxe obtida polos ciclistas galegos no XXVII Ciclocrós Internacional de  Karrantza disputado esta fin de semana. Organizada pola Sociedade Ciclista Karrantza, a proba de categoría UCI  C2 deixou un enorme espectáculo deportivo e en canto a un público que acompañou aos ciclistas ao longo dun circuíto de 2.770 metros menos castigado polas choivas do habitual e que permitiu unhas carreiras moi rápidas.

A veterana Isabel Castro (Condado) sumo un novo triunfo entre as  master 40 e sitúana como virtual gañadora da Copa de España 2018 a falta da última cita en Valencia. En  master 30, brillante terceira praza de  Andrés  Calvete (Monte  Xalo) que aguantou o tipo fronte o duelo entre Jon  Urteaga e José Domingo Cadavieco, con vitoria final para  Urteaga, entrando Cadavieco, o actual líder da Copa, en segunda posición a 18 segundos.

En categoría cadete a vitoria foi para Rubén Sánchez, que abriu oco desde as primeiras voltas cun Miguel Rodríguez (Ponteareas) que conseguiu entrar segundo a uns 30 segundos de Sánchez. O actual líder da Copa, Alain Suárez, finalizou terceiro.  Ainara Albert resultou a mellor muller cadete, sacando 14 segundos ao seu máis inmediata perseguidora, Sara Méndez e na terceira praza a pontevedresa Laura Capa (Marín).

Gonzalo  Inguanzo venceu na categoría  junior na que só puido competir con el Carlos Canal (Maceda), segundo a máis dun minuto pero que saía na última praza da grella ao ser o seu debut na competición esta tempada.  Noela  Saa (Maceda) atópase en plena progresión cara aos grandes obxectivos da tempada e no Pais Vasco volveu demostralo conseguindo a  segunda praza entre as  junior.

Nas últimas probas do  dia, novo podio para Irene Trabazo (Marin) en  sub 23 cunha brillante terceira praza mentres Iván Feijoo (Maceda) e Adrián Barros ( Puenteareas) eran segundo e terceiro respectivamente en sub 23 masculino.

A nota negativa da fin de semana foi a lesión sufrida por Marco Nube (Maceda) quen cunha rotura de  clavicual na previa da carreira di adeus a unha tempada na que estaba a brillar a gran altura.

A próxima fin de semana, dobre cita galega coa disputa do  Ciclocros das Eiras no Rosal e o Ciclocrós de Ponteareas.