CRONICA Y RESULTADOS

Publicado por: Marin Peixegalego

Crónica Xornada 3-4 febrero. Gracias aos nosos  delegados e colaboradores que hacen posible esta sección.

JUNIOR MASCULINO

MECO BAR MANOS 79 – 58  K NOBBE MARIN PEIXEGALEGO

LIGA GALEGA CADETE MASCULINO

RÍO OURENSE TERMAL 79 – 69 ALTER SAÚDE MARÍN PXG

Nova derrota dos nosos cadetes ante o COB de Ourense que xa lles gañara na Raña no partido de ida e que nos complica a clasificación para a seguinte fase xa que os tres equipos perseguidores colócanse a só unha vitoria.

Os nosos dominaron o rebote e as zonas, pero os rivais souberon atacar todas as variantes defensivas dos peixes. Só no inicio do terceiro cuarto, cun parcial de 0-13, os peixiños remontaron ata poñerse un punto arriba e, na seguinte xogada, cando podiamos empezar a distanciarnos, unha perda de balón nosa e tres triplas case seguidas por parte deles acabaron por rematar o partido.

Os parciais do encontro foron: 19-17, 21-13, 22-20 e 17-19. No apartado de tiros converteron 21 de 38 en tiros libres (55%), 14 de 42 de 2 (33%) e 6 de 21 en triplas (28%).

A vindeira semana vén á Raña o equipo de Porriño que xa nos derrotou no partido de ida e a quen hai que gañar para pasar con garantías á seguinte fase.

CADETE MASCULINO

O MECO 54-38 MARIN PXG B

Contra un rival directo ao cal fumos capaces de gañar no partido de ida, os nosos peixiños xogaron con ilusión e intensidade ata que as forzas agantaron.

Esta vez sairon de cara moi centrados, sobre todo cunha defensa forte que impedian os locais marcar con facilidade. Os dous primeiros cuartos foron disputados, incluso cun xogo por parte dos nosos peixiños ilusionante ainda que con escaso acerto anotador.

Xa no terceiro tempo, as escasas rotacións, foron 6 xogadores, comenzaron a afloxar, cun procentaxe de tiro moi baixo; suplindoo como poideron cunha defensa presionante.

O último cuarto foi onde os do Meco se distanciaron xa que non habia ningún cambio pola carga de personais.

O escaso banco para este encontró foi determinante para que o triunfo quedara no Grove.

Os de José ocupan a cuarta plaza da competición. Agora a afrontar un breve parón na liga.

CADETE MASCULINO C

MARIN PXG PXG B 53 – MARIN PXG PXG C 23

Partido fraternal o disputado o domingo 4 entre os cadetes do Peixegalego cun resultado favorable aos maiores que ainda que reflexa a intensidade e acerto dos dous equipos, penalizou en demasía as boas maneiras dos peixiños.

Empezou o encontró con transicions rápidas do equipo B ao que respondeu a continuación o equipo peixiño con boa circulación de balón, entradas contínuas, pelea, tiro e peche do rebote defensivo, imprescindible cando tes enfrente un equipo no que todos os xogadores superante en altura. Rematou o cuarto cun axustado 12-7 que presaxiaba un encontró entretido. Pero no segundo cuarto, as continuas pérdidas de balón do equipo C máis o acerto nos conseguintes contrataques do equipo B e sobre todos as moitas segundas opcións que o equipo B tiña en ataque, puxeron terra de por medio e prácticamente o partido quedou dictado para sentencia.

No 3 cuarto supuso unha continuación do 2, un equipo B que cortaba con facilidade os malos pases do C no perímetro, unida a unha mala selección de tiro destes, levaron ao partido a un punto de baixa intensidade defensiva nas que os maiores souberon sacar máis tallada ao partido. Temos que ter en conta que ambos equipos xogaron con so 7 xogadores e esto produce imprecisións moi notorias cando o cansancio íase acumulando nas pernas dos xogadores

Cabe resaltar o 4 cuarto onde volveron as ganas a aparecer nos pequenos e puidose ver xogadas ben rematadas por ambolos dous equipos, ainda que no corpo a corpo a mais grande altura e envergadura do Peixe B, desnivelou a contienda ata o resultado final de 53-23.

Proxima parada o Sigaltec G para os peixiños tras enfronatrse cos primeiros clasificados da competición.

E esperando ir recuperando xogadores lesionados.

INFANTIL FEMENINO

CAB PONTEVEDRA 16 – 67  O RURAL MARIN PEIXEGALEGO

INFANTIL MASCULINO

CB O MECO 69 – MARIN PEIXEGALEGO 49

PREINFANTIL FEMENINO GALEGA

ESTUDIANTES LUGO LEYMA NATURA 87 – 74 LA HUERTA DE LA ABUELA MARÍN PXG

Espectacular partido el disputado en la tarde de este sábado en Lugo, entre el primer clasificado e invicto Estudiantes y nuestras niñas del preinfantil.

El partido comenzó con mucho ritmo y transiciones muy rápidas , donde el equipo local se encontró más a gusto y consiguió plasmarlo en el marcador con un 24-14 al cierre del primer cuarto.

Destacar la base lucense que dominó el ataque con penetraciones donde consiguió canasta y adicional en varias ocasiones. Sin duda y a la postre, podemos decir que ha sido el factor más desequilibrante, ya que se sobrepuso a todos los cambios defensivos que se propusieron y este reciente fichaje de Estudiantes ha demostrado ser una jugadora con gran capacidad anotadora.

Con un resultado de 44-25 se cierra la primera mitad que nos hacía pensar en un partido cómodo para las locales. Le diferencia de 19 y que nuestro equipo se empezaba a cargar de faltas así lo presagiaba.

Al comienzo del tercer cuarto el Estudiantes alcanza la máxima ventaja (55-30). Intensidad, fuerza y dominio en el rebote en ambas zonas, junto con la ayuda en la anotación de varias jugadoras locales prácticamente cerraban el encuentro a falta de 15 minutos para la conclusión.

A pesar de la situación de desventaja, con orgullo, defensa asfixiante y calidad en el juego de ataque nuestras peixiñas empezaron a reducir la diferencia y con un parcial de 13-34 consiguen ponerse a 4 puntos a falta de 5 min para el final del partido. Diez minutos que hicieron vibrar a todos los aficionados peixiños ante la incredulidad de la parroquia lucense.

Hasta ahí llegó el impulso de nuestro equipo, que vio cómo las jugadoras estudiantiles reaccionaron para distanciarse hasta el 87-74 final.

Partidazo de ambos conjuntos, para hacer las delicias de los allí presentes y sirvió de teloneros de la final de la copa princesa q se disputaría a escasos metros.

Sin duda hay derrotas en las que se aprende y crece más q en las victorias y esta es una de ellas.

Felicidades al Estudiantes por su partido y el equipazo que tiene.

FORXA PEIXE!!!

PREINFANTIL MASCULINO GALLEGA

OPTICA CAMPELO MARIN PXG 54 – CB SEIS DO NADAL

Penúltimo partido de esta primera fase de la competición preinfantil.

Se enfrentaban el Marín Peixegalego frente al seis do Nadal.

Los de Victor Holmberg empezaron muy concentrados y penalizando cada acción de ataque con canasta. Partido con muchas rotaciones desde el banco. El resultado afianzado en una buena defensa que propició el despegue en el marcador para el definitivo 54- 4.

Próxima jornada en Tui para pechar esta magnífica primeira fase da competición que confirmou a melloria dos peixiños.

MINI FEMENINO

MARIN PXG 72 – GROVE 28

Otro gran partido de este gran equipo mini femenino. Gran juego en equipo, todas tuvierin la oportunidad de anotar.

MINI MASCULINO GALLEGA

INSADENT MARIN PXG 91 – 44  CB TUI MASCATO A

Buen partido del mini de gallega en el primer partido de la segunda fase.

Tocaba enfrentarse al primer clasificado del grupo sur A, CB Tui.

Los peixiños empezaron un poco fallones, pero a poco a poco se fueron “enchufando” para jugar un partido muy serio ante los tudenses un muy buen equipo con muchos niños de primer año.

Primera victoria en esta segunda fase de la competición que engloba a los mejores equipos del área sur.

Próxima semana parón por la concentración de selecciones mini.  Próximo encuentro EDO Blanco Amor.

MINI MASCULINO

XUVEN 52-61 MARIN PXG

Moi bo partido dos peixiños ante o segundo clasificado do grupo.
A vindeira semana esperalles o Giraldo de Vilagarcia.

PREMINI FEMENINO

CB Vilagarcia 38 – MARIN PXG  37

Partido reñido en vibrante que se decidiu por tan só un punto. Bravísimas as peixiñas.

PREMINI MIXTO

MARIN PXG  39 – 48  CB Baltar

PREMINI MASCULINO
CAB 55-19 PXG

Nuestros peixiños no tuvieron un partido tan acertado a pesar de su buen juego .