Cunha prata e un bronce absoluto, o Super Froiz triunfou nos Campionatos CRE

Publicado por: F.G. Ciclismo

Modalidades:

Os membros do conxunto ciclista do  Super  Froiz foron os grandes triunfadores no Campionato de Galicia de  contrareloxo por equipos 2018 disputado no Porriño. Os pupilos de Evaristo Portela lograron facerse co Campionato e a terceira praza da proba mentres o Cambre  Caeiro conseguiu o subcampeonato. O conxunto pontevedrés completo dúas formacións cos seus ciclistas Óscar Brea, Aaron Mariño, Aitor  Bugarín, Guillermo García, Martin  Lestido, Miguel Montero, Abel Franco, Carlos  Amil, Dani Rodríguez e Jesús  Pociña. A escuadra de Poio partiu coa vantaxe de contar con referencias de carreira que foran estudando tras unha mañá de competición na que tamén tomaron parte conxuntos de categorías cadete, junior e master.

Os cadetes foron os primeiros en establecer tempos de certa relevancia. Nunha categoría sumamente igualada o  Altairán Redondela obtivo o Campionato por diante de Cortizo  Anova e Ponteareas. Entre os tres clubes apenas cinco segundos que puideron ter un resultado diferente se a bisoñez dos mozos e as dúbidas no trazado da proba non lles pasase factura.

Os  junior da Fundación Óscar Pereiro foron os primeiros en baixar a barreira dos 17 minutos en completar o percorrido do  Poligono Industrial A Granxa do Porriño. Cun tempo de 16.55:3 lograron o Campionato. Os membros do Ponteareas tiveron que conformarse co subcampeonato e o bronce foise a Padrón da man do Cortizo .

Os  master achegaron o número na participación con presenza das principais escuadras do pelotón galego con excepción do  Norinver que se atopa preparando o Campionato do Mundo. Os cambios de formación nestas categorías fai que resulte unha incógnita saber que pode ocorrer nunha cita contra o reloxo. Nesta ocasión meteuse na loita polas  preseas o conxunto Díez que conta con exciclistas da talla do exprofesional Ramón Troncoso. O seu tempo de 16:47 valeulle o bronce tras ser mellorado en 7 segundos polo subcampión, o  Illas Cíes, o equipo de novo cuño vigués pero cun grupo maioritario de ciclistas que obtiveran o título nesta modalidade en 2016 como Ría de Vigo. O Campionato de Galicia foi para o  Master dá  Louriña, organizadores da proba, que con 16:37 lograron un ouro que se lles resistira ata agora.

Tras os  master entraron en escena os conxuntos elites que acudiron disputar o título e todos eles foron superando con folgura os rexistros obtidos ata entón. O Cortizo  Anova quedou fóra do podio cun tempo de 16:29. O bronce foi para o  Froiz  B tras rodar nove segundos máis rápido que os de Padrón. O Cambre de Tino Ares alzouse co subcampeonato e o  Froiz A, único en baixar o listón dos 16 minutos (15:20), enfundouse o título de equipo Campión de Galicia.

Enlace con la noticia original: Cunha prata e un bronce absoluto, o Super Froiz triunfou nos Campionatos CRE