Feijoo (Maceda) e Trabazo (Marín) gañan na "decana" do ciclocrós galego

Publicado por: F.G. Ciclismo

Modalidades:

O Ciclocrós de Boiro, a proba decana do ciclocrós en Galicia non defrauda e nas súas 32 edicións contou sempre coa valoración positiva por parte do pelotón que acode masivamente a esta cita. Neste 2018 non ia a ser menos e tamén a climatoloxía respectou o traballo realizado polo Club Ciclista Barbanza no circuito de Praia Xardín donde puidéronse ver emocionantes carreiras en todas as categorías.

Entre os corredores elites e sub 23, o alaricense Iván Feijoo sumou unha nova vitoria demostrando ademáis un gran ritmo de carreira e impoñéndose a Samuel González (Kiwi Atlántico) e Adrián Barros (Ponteareas). Adrián Valverde (Rías Baixas) volveu ser o mellor ciclista elite da proba. A sub 23 Irene Trabazo (Marín) tampouco deu opcións entre as mulleres e impúxose á elite Lucia Vázquez (Prorebordosa).

Jorge Fernández (Ponteareas) e Andrea García (Maceda) foron os triunfadores en categoría junior do mesmo xeito que Miguel Rodríguez (Ponteareas) e Laura Capa (Marín) o foron en cadete. Entre os master, o portugués Antonio Sousa (Bifase) suma as súas participacións por vitorias. En master 40 foi Manuel Armada (AGC) o que gañaba na súa disputada categoría e Alejandro Mesias (Quintena) fixo o propio en master 30.

Por último, a galega afincada en Madrid, María Fernández (Demobike) deu un recital en master feminino ao que deu réplica Montserrat Martínez (Saertex) que ao cabo sería gañadora en master 30. Natalia Raña (Corbelo) non puido completar unha soa volta debido a unha avaría.

O acto de entrega de premios e imposición de camisolas da xornada estivo presidido polo alcalde de Boiro, Juan José Dieste, o presidente do club Ricardo Riveiro e o secretario Santiago Cajaraville. Guillermo Sande (FGC) foi o encargado de poñer as camisolas aos líderes da Copa Galicia.