Publicado por: F.G. Ciclismo

Modalidades:

O vixente Campión de España Sub23, o galego Iván Feijoo, afrontaba o mundial con apenas puntos que lle permitisen unha mellor situación na liña de saída de Bogense. Arrincando desde un posto corenta o alaricano da Escola de Maceda amparouse nun percorrido que se adaptaba ben ás súas condicións e pudo amosar a fortaleza que lle faltou na última proba de Copa do Mundo. Así, Feijoo foi superando dende os primeiros compases o tráfico de corredores ata o top vinte de carreira.

Por diante era o belga Eli Iserbyl quen puxo o ritmo no grupo  cabecero. Con todo, a falta de dúas voltas, o británico Thomas Pidcock, principal favorito a facere coa camisola arcoíris en  Bogense,  pechaba o espazo que tiña co campión mundial sub23 en 2018 e realizaba un brutal ataque que lle deixaba só na procura do segundo ouro británico da xornada cunha auténtica exhibición.

Mentras, Feijoo seguía librando rivais dando alcance e superando ao seu compañeiro na Selección Española Jofre  Cullel que ao cabo sería 36º tras perder forza nas voltas finais. O galego completaba a remontada logrando un magnífico 18º lugar.

Para o ciclista galego: “Condicionoume a saída case desde o 40º. Fun pasando grupos con moita forza ata pelexar polo  top 15. Foi unha carreira onde me atopei moi forte desde o principio. Esperemos que o próximo ano poida acudir a máis carreiras nas que lograr máis puntos para saír máis adiante e poder así gozar do mundial”